Umělá inteligence | Microsoft | Mobilní aplikace

Nová aplikace Microsoftu vás díky umělé inteligenci naučí mluvit čínsky

Učit se nový jazyk není vždy zrovna lehké, natož když se jedná třeba o čínštinu. S ní vám nyní pomůže nová aplikace od Microsoftu. Společně se základními frázemi vás naučí i výslovnost, která je u tohoto jazyka zásadní. K dispozici je zdarma pro zařízení se systémem iOS.

Aplikace Microsoft Learn Chinese má dva módy, pro začátečníky a pokročilejší, přičemž základním předpokladem pro používání aplikace je předchozí znalost angličtiny. Vždy vás naučí základní fráze a věty, načež vše vyzkoušíte v "reálné konverzaci". Využívá totiž umělé inteligence pro simulování relativně běžného hovoru, přičemž následně hodnotí váš výkon na základě volby slov a hlavně výslovnosti, kdy špatně řečená slova podtrhne. V pokročilém módu vás pak naučí například objednat jídlo z restaurace.

Funkčnost je tedy podobná jako například u oblíbeného Duolinga, které zvládá mnoho světových jazyků a v nedávné době přidalo právě i Čínštinu. Rozhodně ale propracovanější. Je to zajímavá ukázka využití umělé inteligence k výuce cizích jazyků.

Aplikaci můžete zdarma stahovat z App Store.

Microsoft má i aplikaci, která dokáže nevidomým popsat, co je kolem nich:

Diskuze (1) Další článek: Rána z dálky: US Army připravuje rakety pro útoky na velkou vzdálenost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,