Notebooky | Razer | IFA 2019

Notebook Razer Blade 13 bude umět přepínat TDP procesoru, a to bez nutnosti restartu

Na veletrhu IFA byl odhalen nový herní notebook Blade 13 od Razeru, který bude mít kromě moderních komponent i jednu zajímavost - přepínatelné TDP procesoru.

Intel už poměrně dlouho nabízí vybrané procesory, které mohou pracovat v rámci dvou TDP, výběr do daného zařízení je pak na výrobci samotném. Notebook od Razeru postavený na čipech Intel Ice Lake by měl umět přepínat TDP procesoru mezi 15 W a 25 W. Použití je jasné - jakmile budete chtít hrát, přepnete na vyšší výkon a při ostatní běžné práci využijete naopak úspornější TDP, díky kterému vydrží notebook déle na baterii.

ghmghj.jpg 
Nabídka nových procesorů s „přepínatelným“ režimem dle TDP

Samotné přepínání je zatím v testování, ale mělo by probíhat pomocí softwaru Razer Synapse přímo ve Windows, takže žádné restarty a nastavení v biosu nebudou potřeba. Pokud jde o samotnou konstrukci notebooku, ta musí být samozřejmě připravena pro TDP 25 W, aby chlazení zvládlo vše uchladit i při vyšším výkonu.

Zatím není jasné, jak velké úspory energie lze tímto přepínáním dosáhnout, takže si budeme muset počkat až na první testy v reálném nasazení.

Pokud jde o konfiguraci notebooku, kromě čipu Intel Core i7-1065G7 bude mít přídavnou grafickou kartu GeForce GTX 1650. Displej může mít rozlišení Full HD nebo 4K s podporou dotyku, úložiště lze zvolit až s kapacitou 512 GB (PCI Express) a nechybí podsvícená klávesnice. Součástí výbavy je USB-C s Thunderboltem 3 nebo nejnovější Wi-Fi 6.

Notebook bude k dostání v černém a bílém provedení, ceny začínají na 1 500 dolarech (přibližně 42 tisíc korun s DPH).

Diskuze (11) Další článek: Amerika na nás kyberneticky útočí a vyhrožuje našim zaměstnancům, stěžuje si Huawei

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,