Netflix | Hudba, filmy, seriály | Evropská unie

Netflix zvýší investice v Evropě, vzniknou nové seriály

Americká internetová videopůjčovna Netflix hodlá v příštích letech navýšit své investice do tvorby televizního obsahu v Evropě. Američané zde od roku 2012 investovali přes 1,8 miliardy dolarů. V koprodukci s BBC by tak měly vzniknout například seriály Troy: Fall of a City a Black Earth Rising. S francouzskou Canal Plus pak vznikne dílo The Spy.

Firma zároveň neupouští od příprav na zpřístupnění svého vysílání v evropských set-top boxech. Šéf společnosti Reed Hastings v Berlíně navíc potvrdil, že firma podepsala dohodu s německým kabelovým operátorem Unitymedia. Další strategií Netflixu bude vyhledávání a tvorba dalších pořadů s lokálními partnery.

Minulý rok Evropská unie zveřejnila plány, kterými chce dosáhnout alespoň dvacetiprocentního zastoupení evropského video obsahu v nabídkách internetových videoposkytovatelů. Připravovaný zákon by také vyžadoval propagaci evropského obsahu na úvodní stránce webu videoposkytovatele.

Zástupci Netflixu varovali Brusel, že tato pravidla by ovšem zdeformovala trh a kvóty i tak už nyní videopůjčovna splňuje.

Už dříve Netflix oznámil, že množství jeho nových uživatelů v posledním čtvrtletí minulého roku dosáhlo rekordu – sedmi milionů. Téměř polovina uživatelů Netflixu pochází odjinud než ze Spojených států.

Článek původně vyšel na E15.cz

Diskuze (9) Další článek: Potvrzeno: Většina uživatelů internetu se nenamáhá s vymýšlením nových hesel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,