Nestačí-li vám monitor s normální velikostí, zkuste nový Philips. Ten má 43"

Mezi tradiční velikosti dnešních monitorů můžeme považovat úhlopříčky 23-27 palců. Ti náročnější potom sáhnou třeba po třicetipalcovém modelu. Philips však dlouhodobě nabízí i počítačové monitory s velikostí televizních obrazovek. Aktuálně je to nejnovější model BDM4350UC, který disponuje úhlopříčkou třiačtyřiceti palců.

Philips_BDM4350UC_ftl_rflx.jpg
Philips BDM4350UC

Povinností je při takových rozměrech rozlišení 4K (3 840 × 2 160), které obraz dostatečně zjemní. I tak je hustota pixelů 102 PPI, tedy jen o 10 pixelů na palec více, než u 24“ monitoru s rozlišením Full HD. Další nutnou funkcí je tzv. PBP, které umožní na monitoru zobrazit obraz ze čtyř zdrojů. Jako vstupy přitom slouží jedno analogové VGA, dvojice DisplayPorů a 2× HDMI s funkcí MHL. Mezi dalšími konektory potom najdete čtveřici USB 3.0 a nechybí audio konektor. Ve větším těle se našlo také dostatek místa na reproduktory a ty tak mohou nabídnout výkon 2× 7W.

Panel typu AH-IPS nabízí standardní frekvenci 60 Hz, kontrast 1 200:1 a zkalibrované barvy, kde výrobce garantuje odchylku Delta E menší než 3. Výrobce se také zbavil regulace podsvícení pomocí PWM. Monitor je dostupný na českém trhu za částku 18 990 Kč.

Diskuze (10) Další článek: Hackeři vykradli Lapiduch.cz. Získali e-maily i hesla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,