Německý chytrý hotspot Airfy chce proměnit bezdrátový internet

Německý projekt Airfy hodlá skrze Indiegogo vybrat 100 tisíc dolarů na výrobu stejnojmenného Wi-Fi hotspotu. Ten by se měl oproti ostatním na trhu lišit hlavně tím, že bude mít prakticky nulovou konfiguraci a uživatelé se k němu budou přihlašovat pomocí vlastního unikátního WPA2 klíče, který si zaregistrují na webu služby. Hotspot tedy nebude muset mít jedno heslo pro všechny. Na druhou stranu je zde ale riziko sledování konkrétního uživatele.

Hotspot Airfy slibuje také snadné vytváření meshové sítě. Pokud bude v dosahu více hotspotů, automaticky se propojí a rozšíří síť, do které se opět může připojit každý se svým WPA2 klíčem.

S Airfy bude spolupracovat i aplikace pro mobilní telefony, která by mohla přijímat i obraz z plánované integrované kamery, šlo by s ní platit v hospodách, kde by router při platbě zablikal apod. Vše má zastřešovat API pro vývojáře, kteří budou moci nad Airfy stavět své aplikace.

Airfy.png Airfy.png

Aurfy bude nakonec vybavený padesátkou programovatelných LED diod, které budou spolupracovat třeba se službou IFTTT.com, takže se rozblikají třeba v případě, kdy vám dorazí e-mail, někdo okomentuje příspěvek na sociální síti apod.

Diskuze (10) Další článek: Dell uvádí 24palcový monitor UltraSharp UP2414Q s rozlišením 4K

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,