Německá policie zareagovala na facebookovou hate speech, provedla razie u 60 lidí

Během středy zasahovala německá policie v domácnostech šedesáti uživatelů Facebooku, kteří se provinili nenávistnými příspěvky na sociální síti. Podle tiskové zprávy kriminální policie byla většina z nich obviněna z šíření xenofobního a extremistického obsahu. Zásahy proběhly ve čtrnácti spolkových zemích a zapojeno do nich bylo 25 policejních oddělení. Zahájeno bylo kolem čtyřiceti vyšetřování.

Německá justice nazývá podobné jednání jako verbální radikalismus a obvinění se jej měli dopustit v rámci uzavřené skupiny na Facebooku mezi červencem a listopadem minulého roku. Mělo jít o antisemitské příspěvky, oslavování nacismu a další extrémně pravicové projevy.

Středeční zásahy zapadají do německého tažení proti nenávistným příspěvkům v rámci internetu. Na konci května byli němečtí komisaři hlavními iniciátory kodexu chování, na němž se Evropská komise dohodla se společnostmi Facebook, Twitter, Youtube a Microsoft. V rámci něj se provozovatelé sociálních sítí zavázali, že budou nenávistné komentáře odstraňovat do 24 hodin.

Diskuze (105) Další článek: BitTorrent Now dorazil na Apple TV a zařízení s iOS. Umožňuje legálně přehrát hudbu i filmy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,