Nejoblíbenější freeware programy roku 2012

(inzerce) Jaké bezplatné programy jsou nejoblíbenější? Pro odpověď si tentokrát zajdeme na web MujSoubor.cz.

Jaké bezplatné programy jsou nejoblíbenější? Pro odpověď si tentokrát zajdeme na web MujSoubor.cz, který se postupně prosazuje mezi nejúspěšnější české stahovací portály. V jeho žebříčku zcela dominují programy pro mobilní zařízení a multimédia. Tuto hegemonii narušují pouze 2 programy pro ochranu počítače, a to Avast a CCleaner.

7. PC Suite: Šťastná sedmička pro Nokii

Trochu paradoxně si za minulý rok tohle šťastné číslo vytáhla Nokia se svým PC Suite, který obstarává komunikaci telefonů s počítačem, zejména v oblasti zálohování a synchronizace. Nokia PC Suite byla sedmým nejstahovanějším programem roku 2012.

Stáhnout Nokia PC Suite

nokia.jpg
 

6. iTunes: Apple těsně před konkurentem

Pro správu iPodů, iPadů a iPhonů v počítači potřebuje většina uživatelů program iTunes, který je zároveň i multimediálním přehrávačem s velmi zajímavě řešenou knihovnou. Od populárního Cover Flow bylo ale v poslední verzi upuštěno, což je škoda, protože šlo sice pouze o efektní a nepoužitelný způsob výběru alba, ale nikdo vás nenutil jej používat.

Stáhnout iTunes

itunes.jpg

5. CCleaner: Vyčistěte si počítač

Různé čističe nemají na PC zrovna moc dobrou pověst. Výjimku tvoří CCleaner, který neslibuje zázraky, nezahlcuje počítač zbytečnostmi a svou práci odvádí spolehlivě a kvalitně. Dokáže vymazat všechna uživatelská data z vašich internetových prohlížečů a zachovat tak vaše soukromí, nebo vysypat Koš, smazat dočasné soubory a logy. Poradí si i s registry, ve kterých dokáže smazat staré a nepoužívané záznamy.

Stáhnout CCleaner

ccleaner.jpg

4. aTube Catcher: Stáhněte si videa z Youtube

Nejrůznějších stahovačů videí je ke stažení spousta. Největší poptávka je po takových, které dokážou „spolupracovat“ s Youtube. aTube Catcher zvládá nejen tuhle nejhlubší studnici videí na světě, ale také další tisíce podobných služeb z celého světa. Exportování videí lze přizpůsobit na tělo všem myslitelným zařízením včetně iPadů, telefonů s Androidem, nebo DVD přehrávačů. S tím se pojí i další užitečná schopnost, totiž přímé vypalování videí na DVD.

atube.jpg

Stáhnout aTube Catcher

3. Avast!: Spokojí se tahle superstar s bronzem?

Antivirus Avast od stejnojmenné české společnosti patří mezi nejstahovanější programy na světě. Poskytuje jednu z nejkvalitnějších ochran, navíc s minimálními dopady na výkon a fungování počítače. Co ho ale činí speciálním, je kvalita bezplatné verze. Do pravidelného prestižního testování od AV-Comparatives tak ani nevysílá placené varianty, přičemž většinu placené konkurence poráží i tak.

Stáhnout Avast!

avast.jpg

2. Samsung Kies: Vítěz mobilních závodů

Daleko za sebou nechal Samsung své konkurenty. Kies slouží k synchronizaci mobilního telefonu s počítačem a třeba třídění kontaktů do Outlooku, nebo účtu u Googlu mu nedělá vůbec žádné problémy. Napíšete si z něj i SMSku a budete mít kontrolu nad celým obsahem telefonu.

Stáhnout Samsung Kies

samsung.jpg

1. Skype: Zlato pro nejlevnější telefonování

V době webkamer a mikrofonů za pár korun se rychle rozmáhá i telefonování přes internet. Skype je vlastně jeho synonymem a nezdá se, že by se nadvláda tohoto programu chýlila ke konci. Migrace z podobných služeb je totiž vždy dost pomalá – příčina je jasná, neboť odcházet ke konkurenci, kde nejsou i vaše kontakty, je zcestné.

Stáhnout Skype

skype.jpg

 

Další článek: Unigine Heaven: otestujte výkon grafiky pod Windows, Linuxem i OS X

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,