Nejlepší lehké notebooky na cesty [Vánoce 2015]

  • Doporučíme vám to nejlepší z nabídky malých a lehkých notebooků
  • Od 10" tabletů 2v1 po 14" notebooky
  • Použitelný malý počítač dnes koupíte už od 5 990 Kč

Hledáme to nejlepší v aktuální předvánoční nabídce notebooků. Výrobci si na hlavní nákupní sezónu tradičně připravili nové modely, leckdy se však vyplatí sáhnout po starším za lepší cenu. Dnes jsme vybrali 10 nejzajímavějších přenosných počítačů, ať už jde o notebooky nebo zařízení typu 2v1 kombinující funkci tabletu. 

Pokud hledáte notebook větších rozměrů, tedy klasickou „patnáctku“ či ještě více, podívejte se článek z minulého týdne:

Odkazy na notebooky uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu T.S.BOHEMIA. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme k nim přidali až dodatečně.

A teď už k samotným doporučeným notebookům, začínáme od nejlevnějšího:

Asus X205TA: netbook na internet

Cena: 5 990 Kč

Pokud by vám výkonově stačil obyčejný tablet s Windows za pár tisíc, ale nechcete se rozloučit s plnohodnotnou klávesnicí, Asus má odpověď se svým modelem Asus X205TA-FD0077TS. Ten se navrací k dnes už opomíjené kategorii netbooků a oproti většině tabletů má i větší úhlopříčku displeje – 11,6".

Asus_X205TA.jpg
Asus X205TA za 6 000 Kč je nejlevnější použitelný malý notebook

Malý notebook o tloušťce 17,5 mm pohání pasivně chlazený procesor Intel Atom Z3735F (Bay Trail), spolupracující s 2GB operační pamětí. Pro surfování na internetu v dodaných Windows 10 je to výbava dostačující. Obrazovka nabízí klasické rozlišení 1 366 × 768 bodů a kvalitou zobrazení příliš nevyniká, ale v této cenové kategorii se s tímto musí počítat.

Konektorová výbava zahrnuje dva porty USB 2.0 či HDMI. Kapacita eMMC úložiště v základní verzi za necelých 6 000 Kč činí pouhých 32 GB (kolem 14 GB pro uživatele), nechybí ale slot na kartu microSD, kterou kapacitu snadno rozšíříte.

Asus_X205TA_1.pngAsus_X205TA_2.pngAsus_X205TA_Teaser.jpg
Na výběr je z několika barevných variant • V ceně noteboooku je i roční předplatné Office 365

Výdrž na jedno nabití se díky velmi úsporným komponentům pohybuje okolo 10 hodin. V ceně je navíc zahrnuto roční předplatné na Office 365 pro jednotlivce (běžná cena 1 899 Kč). Toto předplatné vám umožní využívat balík aplikací Office a 1TB úložiště na OneDrive. Pokud se chcete odlišit od ostatních a nemít obyčejný černý nebo šedý notebook, můžete si vybrat ze čtyř barevných provedení (bílá, červená, tmavě modrá a zlatá).

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,