Hry

Nadměrné hraní her jako nemoc. Příští rok by ji měla klasifikovat Mezinárodní zdravotnická organizace

Do publikace Mezinárodní klasifikace nemocí, která obsahuje seznam nemocí, poruch či zdravotních problémů přibude s největší pravděpodobností nová položka - Gaming Disorder. Tedy porucha související s nadměrným hraním her. Uvedl to vědecký časopis New Scientist, podle kterého se má nová klasifikace na seznamu objevit při nové revizi plánované na příští rok.

Podle Mezinárodní zdravotnické organizace může být diagnostikována tato porucha u těch, kteří hraní her nadřazují nad jejich další životní zájmy. Zároveň by zde měla platit podmínka, že se problémy spojené s nadměrným hraním musí projevovat déle než rok.

Aktuálně by měla být nová položka seznamu ve stavu návrhu, její zařazení je však prý velmi pravděpodobné. V případě, že se objeví oficiální označení pro toto chování, výsledkem může být například rozvoj postupů při léčbě závislosti podobně jako u tradičního gamblingu. Kritici se potom obávají nepotřebného léčení těch, kteří se pouze intenzivně věnují svému zájmu.

Že jde podle Mezinárodní zdravotnické organizace o vážný problém je patrné i z toho, že nová položka do Mezinárodní klasifikace nemocí nepřibyla od roku 1990.

Diskuze (19) Další článek: Muzeum počítačové historie zveřejní zdrojové kódy legendární mašiny Apple Lisa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,