Operační systémy | Remix OS

Nadějný Remix OS končí, vývojáři se budou soustředit pouze na firemní sektor

Remix OS byl projektem, který před třemi lety přinesl velmi dobře použitelný Android na počítače. Vývojáři přidali povedené rozhraní, bezproblémovou správu oken a další vlastnosti, na které jsme u desktopového systému zvyklí. Nyní však Remix OS společně s dalšími projekty vyvíjenými společností Jide končí.

Ve svém prohlášení vývojáři vysvětlují, že se kompletně stahují z běžného spotřebitelského segmentu a budou se nadále věnovat pouze firemní sféře. V posledním roce prý získali dostatek příležitostí, které jim ukázali, že bude toto směřování výhodnější.

Vedle Remix OS pro desktopy má Jide ve své nabídce rovněž několik hardwarových produktů – počítač Remix Mini nebo přehrávače Remix IO. Na Kickstarteru navíc vývojáři vybrali peníze na nový Remix IO+. Nic z toho nadále nebude vyvíjeno a uživatelé, kteří přispěli v crowdfundingové kampani obdrží své peníze zpět během srpna. Bohužel není jasné, zda a případně jak dlouho bude pokračovat podpora jednotlivých zařízení.

Remix IO:

Diskuze (29) Další článek: Startup Leap Motion vyvíjející technologii pro snímání rukou do virtuální i rozšířené reality dostal další investici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,