Počítače | MSI

Nabušená sestava o velikosti Xboxu? MSI takovou má v bílé barvě

Na lednovém veletrhu CES představilo MSI sestavu Trident 3, kterou nazývá nejmenším počítačem připraveným pro virtuální realitu. Nyní na trh posílá druhou verzi, která se liší především designem – její skříň je totiž bílá a napovídá tomu také název – MSI Trident 3 Arctic.

Základem sestavy je procesor Intel Core i7-7700 osazený ve speciální desce na míru. Ta obsahuje čipset Intel H110. Rovněž grafickou kartu upravil výrobce pro potřeby malé skříně, konkrétně zde najdeme MSI GTX 1070 Gaming s 8 GB vlastní paměti.

Operační paměť typu DDR4 ve dvou slotech SO-DIMM má celkovou kapacitu 32 GB a pro systém je připraveno SSD ve slotu M.2. Nechybí ale ani běžný plotnový disk pro ostatní data. Kapacity úložišť se budou lišit podle zvolené konfigurace.

Navzdory rozměrům skříně nabízí počítač širokou konektorovou nabídku. Vepředu je to USB typu C, 2× USB 3.1, audio vstup/výstup a také HDMI pro připojení brýlí virtuální reality. Na zadním panelu potom najdeme USB 3.1, 4× USB 2.0, HDMI, audio vstup/výstup a konektor gigabitové sítě.

Skříň má rozměry 346 × 232 × 72 mm a jde tak o velmi podobnou velikost, jakou najdeme u konzole Xbox One. Zároveň lze počítač umístit do dodávaného stojanu a provozovat jej v režimu na výšku. Vzhledem k rozměrům je však třeba počítat s externím adaptérem pro napájení, který má výkon 330 W.

Sestava Trident 3 Arctic má být na trhu dostupná na začátku dubna za cenu 1 500 dolarů. U nás tak můžeme počítat minimálně s částkou 47 tisíc korun.

Diskuze (6) Další článek: Stephen Hawking: „Jsme svědky globální vzpoury proti odborníkům“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,