Software | Virtuální realita | Hry | Minecraft

Na Oculus Rift vyšel Minecraft, tvořivé šílenství ve virtuálním prostoru může začít

Od chvíle, kdy začala vycházet nejrůznější zařízení pro virtuální realitu, se veřejnost ptá na otázku: Budou na to pořádné hry? Ano, budou. Ale bude to ještě chvilku trvat. Oculus Rift je v tomto ohledu trochu napřed. Mimo jiné tím, že pro něj právě vyšel Minecraft, jeden z největších herních fenoménů posledních let.

Respektive vyšla bezplatná aktualizace pro Windows 10 verzi hry, která hraní na Oculus Rift umožňuje. Společnost Mojang, kterou vlastní Microsoft, to oznámila na svých stránkách. Na Oculus Rift verzi Minecraftu pracovala podle svých slov velmi pečlivě a vytrvale a výsledek prý stojí za to. Jak po grafické, tak herní stránce. Hra nabízí řadu nastavení, pomocí kterých si svůj virtuální zážitek můžete upravit podle svého.

875152457
Na Oculus Rift vyšel Minecraft

Oculus Rift se již může chlubit herními tituly jako je ADR1FT, Dirt Rally nebo Edge of Nowhere, řada z nich je přitom exkluzivních pro tuto platformu. Chystají se pro něj i AAA hry jako Fallout 4. Poslední měsíce ale čelí konkurenci v podobě virtuálních realit HTC Vive nebo PlayStation VR. Přestože je Oculus Rift ještě stále synonymem pro slovo virtuální realita, je možné, že se to rychle změní.

Aktualizaci pro Minecraft můžete stahovat na Oculus Store a Windows Store.

Minecraft bylo možné ve virtuální realitě vyzkoušet už před uvedením oficiální verze hry pro virtuální realitu, a to prostřednictvím neoficiálního modu Vivecraft. Ten je optimalizován pro HTC Vive a podporuje i další platformy.

Diskuze (7) Další článek: Hyperloop nemusí být jen pro lidi, v Dubají chtějí vakuový rychlík využít pro transport nákladu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,