Na čem píšeme a klikáme: Ukažte svou klávesnici a myš!

  • Pošlete fotku své klávesnice a myši
  • Unikátní průzkum ukáže, jaké periferie uživatelé preferují
  • Podívejte se, jaké klávesnice používáme v redakci

Pozor: zasílání fotek již bylo ukončeno!


Naše ruce jsou s nimi v kontaktu několik hodiny každý den, ovlivňují efektivitu i pohodlí práce, jsou prostředkem pro komunikaci s počítačem – klávesnice a myši. Pustili jsme se do experimentu, v rámci kterého chceme zjistit, jaké klávesnice, myši nebo jiná polohová zařízení jsou mezi lidmi nejrozšířenější. Připojte se! Stačí poslat jednu fotku své klávesnice a myši (formulář pro odeslání níže).

Nabídka klávesnic je neskutečně pestrá. Cenové rozpětí je od stovky do několika tisíc a kromě klasického dělení na drátové a bezdrátové se liší podle konstrukce kláves, jejich rozmístění, ergonomickému tvarování, doplňkovým funkcím atd. Na jakých vlastnostech při výběru uživatelům opravdu záleží a jaké klávesnice jsou nejoblíbenější, tudíž snad i nejlepší? To prozradí náš průzkum.

Příklady z redakce

David Polesný:

Klávesnice 001.jpg
Klávesnici mám Logitech MK700 a myš MX Master stejné značky. Od klávesnice chci nižší zdvih, jasně oddělené klávesy, standardní rozložení a hlavně jistotu stisku a dlouhodobou spolehlivost. U myši pak, spolehlivost, výdrž, pohodlí, přesné míření a setrvačné kolečko.

Tomáš Holčík:

Klávesnice 011.jpg
Svou klávesnici Chicony KB-2961 připojovanou na PS/2 používám už téměř dvacet let. Pro jistotu mám bokem ještě jednu tu samou, kdyby došlo k nějaké nehodě. Oceňuji na ní především klasické rozložení. Myš Dell dodalo naše IT oddělení a nemám k ní nějaký citový vztah. Stačí mi, když má drát a funkční tlačítka.

Jakub Čížek:

Klávesnice 021.jpg
Píšu na klávesnici Dell SK-8115. Vyhovuje mi její konzervativní a spartánský design, klasické rozložení kláves a hlavně jejich vysoký zdvih. Multimediální tlačítka a další nesmysly mi u klávesnic spíše překážejí. Klávesnici doplňuje cestovní myš Arc Touch od Microsoftu. Její ergonomie je děsná, ale baví mě do ní odpoledne bouchnout pěstí, načež se z myšáka stane placka a já mohu jít domů.

Pošlete nám fotku své klávesnice a myši, případně trackpadu, trackballu či jiné periferie, kterou ovládáte svůj počítač. Pokud primárně píšete na klávesnici notebooku a nemáte potřebu pořizovat externí, klidně vyfoťte tu notebookovou.

Pozor: zasílání fotek již bylo ukončeno! Formulář pro zaslání zde proto již není k dispozici.

Diskuze (84) Další článek: Spotify snižuje ceny rodinného předplatného

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,