MySpace žije! Měsíčně ho navštíví 50 milionů uživatelů

MySpace coby jednu z prvních úspěšných sociálních sítí, která neodolala Facebooku a dalším, v roce 2011 koupil za zlomek ceny Justin Timberlake. Začátkem roku 2013 pak představil kompletní redesign, který má nevšední ovládání a zaměřuje se na hudebníky a spojení s uživateli.

Dle nejnovějších informací z webu Wall Street Journal se ale MySpace chlubí slušnými čísly – samozřejmě při srovnání toho, kde jsou jiné „mrtvé“ služby dnes. Měsíčně na MySpace zavítá z desktopu i mobilních zařízení přes 50 milionů unikátních uživatelů a v listopadu minulého roku bylo během jednoho měsíce dosaženo 300 milionů přehrání nabízených videoklipů.

 2015-01-21 v 16.18.40.jpg
Aktuální hlavní strana MySpace

Podle vyjádření je cílová skupina uživatelů navštěvujících MySpace ve věku 17 až 25 let. MySpace také navštěvují původní uživatelé, kteří v této platformě mají uložené staré fotky. Staré fotografie ze svého života pak vystavují na jiných sociálních sítích.

MySpace má přes miliardu založených účtů uživatelů z celého světa a v databázi přes 465 milionů emailových adres uživatelů ze Spojených států. Hlavní příjem MySpace tvoří reklama. Jaká je jeho budoucnost a zda dokáže uspět v úzce zaměřené oblasti, je ale stále otázkou.

Diskuze (4) Další článek: Spartan bude možná podporovat doplňky Chromu. To by byla senzace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,