Možnost stahovat Windows 7 RC do 20. srpna, běží upgrade program

Možnost zdarma si stáhnout Release Candidate verzi Windows 7 Ultimate přímo ze stránek Microsoftu definitivně končí 20. srpna. Termín tak byl oproti naší předešlé informaci o pět dní prodloužen. Předprodukční verzi nového operačního systému nicméně bude možné instalovat a provozovat až do roku 2010. Microsoft to uvedl v oficiálním tiskovém prohlášení.

Na stránkách windows7.com by sice mělo být zamezeno stahování instalačního souboru, generovat licenční klíč by však mělo být možné i nadále. Počátkem února 2010 Microsoft spustí program, kdy se RC verze začne automaticky každé dvě hodiny restartovat. V červnu téhož roku dojde k úplnému vypnutí.

Finální Windows 7 dorazí na trh už 22. října, do České republiky pak nejspíše až o pár dní později, za to v plně lokalizované podobě. V současné době je možné využít programy tzv. technologické záruky, kdy při nákupu licence jedné ze tří podporovaných edicí Windows Vista získáte zdarma možnost upgradu na Windows 7. Více o tom v našem podrobném článku.

Diskuze (16) Další článek: Poslanci dostanou 220 nových notebooků za 6,5 milionu korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,