Technologie | Virtuální realita | Mobility | Motorola

Motorola prorazila s modulární koncepcí telefonu. Nově nabídne i nacvakávací virtuální realitu

Motorola vydává pro své telefony řady Moto „nacvakávací“ příslušenství ze série Moto Mod a krok do virtuální reality byl jen otázkou času. V přípravě jsou brýle pro virtuální realitu s podporou platformy Daydream od Googlu.

Vzhled brýlí unikl včera prostřednictvím jednoho z redaktorů VentureBeat, který na svém Twitteru uvolnil obrázek brýlí a balení. Prozatím nemáme k dispozici žádné detaily ani datum vydání, zajímavě ale vypadá neblokovaná zadní kamera telefonu. Díky tomu by bylo možné využít brýle s telefonem jak pro účely virtuální reality, tak pro práci v rozšířené realitě, jelikož bude možné vidět i před sebe prostřednictvím kamery.

Mobilní VR brýle nejsou rozhodně žádnou novinkou. Samsung pro své telefony vyvíjí a prodává brýle Gear VR už nějakou dobu a existuje nespočet variací. Motorola je ale unikátní v tom, že se jí daří naplňovat vizi modulárního telefonu. Příslušenství platformy Moto Mod je různorodé a stále se rozšiřuje, stejně jako nabídka podporovaných telefonů. V červnu by měly být představeny nové modulární telefony Moto Z3 a Moto Z3 Play.

Co se týče doplňků, na telefon můžete nacvaknout například lepší fotoaparát i se zoomem, doplňkovou baterii, hlasitý reproduktor, 360° kameru, tiskárnu instantních fotografií, projektor, herní ovladač nebo třeba chytrý reproduktor s Alexou či držák na kolo... Na MWC byla představena novinka v podobě modulu pro měření tělesné teploty a krevního tlaku a nově se tedy můžeme těšit i na virtuální realitu.

Diskuze (7) Další článek: HomePod od Applu má dostat menšího a levnějšího brášku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,