MobileMe definitivně skončilo, dále už jen iCloud

Apple včera uzavřel svoji internetovou službu MobileMe, kterou definitivně nahradila synchronizační cloudová služba iCloud představená minulý rok v červnu.

Za MobileMe museli uživatelé platit 79 eur ročně. Někdy v druhé půlce minulého roku se už služba nedala zakoupit a následně mohli lidé přenést zdarma svá data do iCloudu. Ten nabízí v základu 5 GB prostoru, a aby nebyli předplatitelé MobileMe znevýhodněni, dostali 20 GB prostoru navíc.

Closed.jpg
Služba MobileMe byla zavřena

Bezplatný iCloud sice nenabízí některé funkce svého předchůdce, jako on-line galerie, iDisk nebo místo pro osobní web vytvoření přes iWeb, zato přináší iTunes v cloudu, automatické stahovaní zakoupených aplikací či knih, zálohování zařízení, sociální aplikace Find my Friend nebo PhotoStream.

Pro provoz iCloudu je třeba mít mobilní zařízení s iOS 5 nebo počítač s OX 10.7.2, případně Windows 7 nebo Vista SP2. Pokud je vám základních 5 GB málo, můžete si přikoupit 10 GB za 16 eur, 20 GB za 32 eur nebo 50 GB za 80 eur ročně. Pokud jste stále nemigrovali na iCloud, můžete se na stránce www.me.com přihlásit k MobileMe účtu a přes průvodce přenést zdarma všechna data. Email, kalendáře a kontakty zůstanou beze změny, data ze zrušených služeb si můžete stáhnout na disk.

Diskuze (26) Další článek: Čínský institut pro výzkum genomu se spojil s USA rychlostí 10 Gb/s

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,