Ministerstvo připravuje nový portál Justice.cz, vyjde na 19,3 milionu

Veřejností hojně využívaný státní informační web Justice.cz čeká radikální změna. Nebude to hned, Ministerstvo spravedlnosti teprve zahájilo projekt na vytvoření nového portálu. „Cílem projektu je vybudování redakčního systému pro všech 200 organizací resortu včetně grafické prezentace. Systém nahradí v současné době používaný systém, který již nevyhovuje aktuálním požadavkům internetové prezentace resortu,“ vysvětluje Markéta Šípová z tiskového oddělení ministerstva.

106362213 
Aktuální podoba webu Justice.cz

Portál Justice.cz už funguje od roku 2001 a od té doby se stal jedním z nejnavštěvovanějších webů státní správy. Poslední změna grafického vzhledu proběhla již před šesti lety, v roce 2008. Je tedy jisté, že jakékoli razantní změny způsobí silné reakce veřejnosti, která je na současnou podobu webu již značně navyklá. Nový web má nicméně nabídnout nové funkce, grafické výstupy a propojení s informacemi z dalších rezortů, a pokud se dílo povede bez větších lapsusů, bude to chvályhodný krok dopředu. 

Hodnota projektu byla vyčíslena na 19,2 milionu korun. Většinu pokryje příspěvek z fondu Evropské unie, ze kterého přijde 16,3 milionu. V ceně je kromě samotné tvorby portálu také nákup potřebného hardwaru, proškolení uživatelů, integrace dat, zkušební provoz a zajištění přechodu do rutinního provozu. Ukončení projektu se čeká v průběhu příštího roku. Aktuálně se připravuje veřejná soutěž, která rozhodne, kdo bude projekt realizovat.

Diskuze (52) Další článek: Video: Jak děti reagují na starý počítač? Neumí ho ani zapnout…

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,