Nvidia | Grafické karty

Miniaturní s brutálním výkonem: Zotac ukázal krátkou GTX 1080 Ti Mini

Do nabídky Zotacu přibyla další verze nejvýkonnější herní grafiky Nvidie GTX 1080 Ti. Tentokrát ale nejde o model, který by měl zaujmout výkonem nebo extrémně tichým chladičem, ale svými rozměry. Půjde totiž o vůbec nejmenší GTX 1080 Ti na trhu.

Délka karty se podařila Zotacu stlačit na hodnotu 21 cm; většina standardních modelů se přitom pohybuje kolem třiceti centimetrů. Verze Founders Edition potom má přesně 266 mm.

I přes svou velikost nabídne zmenšená karta o něco vyšší takty než referenční model Nvidie, který funguje na základní frekvenci 1 480 MHz. U verze Mini to bude 1 506 MHz a v boostu až 1 620 MHz.

Další parametry se potom od většiny dalších karet neliší – 11 GB paměti na efektivních 11 GHz, tři konektory Display Port, HDMI 2.0b a DL-DVI-D. TDP karty je 250 W a k napájení vyžaduje dva přídavné osmipiny. Cenu zatím neznáme, tipovat ale můžeme částku kolem 22 či 23 tisíc korun.

Váš názor Další článek: Tesla Model X je nejbezpečnějším SUV, dostalo pět hvězdiček v každém testu. Podívejte se, jak odolá nárazům (video)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,