Microsoft | Notebooky | AMD

Microsoft začátkem října odhalí nové počítače Surface. Uvnitř se očekávají procesory AMD a možná i ARM

Microsoft již 2. října představí své hardwarové novinky, kde by neměly chybět například počítače Surface Pro 7, Book 3 nebo Laptop 3. A minimálně u posledního zmíněného zařízení bychom se mohli dočkat velké novinky v konfiguraci.

Microsoft u všech těchto zařízení dříve používal procesory od Intelu, to by se ale mělo změnit a Surface Laptop 3 by měl mít k dispozici hybridní mobilní čip (APU) od AMD s integrovanou grafikou. Zatím jde o neověřenou informaci, takže by mohlo jít jak o čipy starší řady Picasso, tak i novinku v podobě Renoir, které už mají jádra Zen 2.

Stále ale visí ve vzduchu i možnost použití čipů ARM, protože Microsoft v minulosti testoval i čipsety od Qualcommu pro výkonnější nasazení. Neoficiální informací z důvěryhodných zdrojů už se schází více a zdroje se shodují, že by Microsoft u svých počítačů už nebude odkázán pouze na čipy od Intelu.

Konkrétně například web WinFuture uvádí, že notebook Surface Laptop 3 dostane procesor AMD a že se bude jednat o notebook s 15palcovým displejem. Microsoft by si ale měl stále udržet pestrou nabídku, kdy bude nabízet i zařízení s procesory Intel. Uvidíme tedy začátkem příštího měsíce, ale je to další ukázka, že má nyní AMD co nabídnout a daří se mu prosazovat. 

Diskuze (17) Další článek: Nová robotická ryba se dokáže na chvíli vznést do vzduchu a překonat tak překážku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,