Microsoft | Microsoft Store | Linkedin

Microsoft vydal aplikaci LinkedIn pro Windows 10. Je celá špatně

V polovině července Microsoft na svém Windows blogu slavnostně oznámil, že chystá aplikaci LinkedIn pro systém Windows 10, která nabídne pohodlný způsob, jak trávit na této sociální síti čas. Jestliže patříte mezi její pravidelné uživatele, tato novinka by se vám možná mohla hodit – Microsoft ji konečně vypustil i do českého Storu.

Pokud byste na základě onoho blogového příspěvku očekávali, že si v Microsoftu dali práci, šli příkladem a vytvořili univerzální aplikaci přesně pro Windows, tak jste se spletli. K velkému překvapení se totiž jedná pouze o webovou stránku. Jediný rozdíl, oproti otevření LinkedInu v prohlížeči, je ten, že se vám vytvoří dlaždice, kterou si můžete připnout do Startu.

Abych tedy Microsoftu úplně nekřivdil, aplikace umí upozornit na nové spojení či zprávy. Bohužel to dělá tím nejhorším možným stylem – v systémovém notifikačním centru se vám ukáže pouze hláška „Nové oznámení". Žádné detaily o co se jedná, nic. Tajnůstkářská je aplikace i po rozkliknutí, ukáže vám totiž domovskou stránku. Na vás je pak najít, na co vás upozorňuje. Chcete si nastavit, že nechcete být upozorňováni na nová spojení, ale jen na zprávy? Zapomeňte, žádné nastavení aplikace nemá, pouze to centrální pro celou službu.

Chcete-li se podívat, jak aplikace vypadá, stačí si pustit půl roku staré video ukazující novinky ve webové verzi. Stejné je ovládání aplikace i na tabletu – žádné ulehčení v podobě větších prvků nečekejte.

Možná se ale jen někde stala chyba, v Microsoftu zpanikařili a omylem vypustili ranou alfa verzi aplikace. Na blogu se totiž chlubí funkcemi, které nyní dostupné nejsou - živá dlaždice, notifikace s rychlými akcemi... Jinak si nedokáži vysvětlit, jak je možné, že se ven dostal takovýto nedodělek. I jako první verze je to ostuda, ostatní to napoprvé zvládli lépe a tohle je samotný Microsoft.

Třeba takový Facebook, jehož univerzální aplikaci lze označit za povedenou, nebo Twitter a další. Ve Windows Store ale kvalitních aplikací není mnoho a od redmondského giganta by člověk očekával, že se bude snažit jít příkladem. Místo toho však ukazuje, že jej vlastní platforma nezajímá a plní ji „jen aby se neřeklo".

Pokud z nějakého důvodu chcete mít tuto webovou stránku staženou ve svém počítači či tabletu, stačí navštívit Windows Store.

Diskuze (19) Další článek: Zablokovali jsme vám web. Sorry jako! UPC vtipně reaguje na nařízené blokování webů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,