Software | Microsoft | IoT

Microsoft údajně plánuje odpověď na Google Home a Amazon Echo. Bude to ale něco úplně jiného

Microsoft podle Windows Central a dalších médií připravuje odpověď na domácí asistenty Google Home a Amazon Echo. Nemělo by se však jednat o nové zařízení – typicky chytrý reproduktor s mikrofony, ale čistě o softwarovou nadstavbu HomeHub pro Windows.

667077831
Prototyp HomeHubu jakožto domácí úvodní obrazovky Windows 10 podle Windows Central

A jak by to mohlo vypadat v praxi? Aby taková asistenční nadstavba byla stejně použitelná jako Echo či Home, mohla by být dostupná z pohotovostní obrazovky Windows. To znamená, že by k použití takového asistenta nebylo třeba přihlášení a pro základní úkony by jej mohl použít každý kolemjdoucí. HomeHub by totiž používal jakýsi domácí účet.

Na obrazovce by se zobrazovaly domácí upomínky, poznámky pro ostatní členy domácnosti a hlasově by vše zastřešovala Cortana. HomeHub by byl tedy jakousi paralelou nástěnce, anebo poznámkám na ledničce. Jelikož by HomeHub mohl běžet na jakémkoliv zařízení s Windows 10, mohlo by se zrovna jednat o chytrou lednici s velkým displejem. Výrobci chytré elektroniky však nadále preferují spíše linuxové embed systémy, ačkoliv Microsoft usilovně vyvíjí i IoT verzi Windows pro armové čipsety.

Microsoft samozřejmě zatím práci na HomeHubu nepotvrdil, podle zdrojů by však mohl s podobnou nadstavbou vyrukovat v roce 2017 nebo 2018.

Diskuze (2) Další článek: Netflix experimentuje s úspornými kodeky a vylepšuje H.264

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,