Microsoft Surface 2.0 je stále drahý, ale podporuje až 50 doteků současně

Na CESu představil Microsoft druhou generaci svého dotykového zařízení „Surface“, tedy jakýsi multimediální počítačový monitor. Druhá generace však přináší nejen výrazné změny ve velikosti, ale také mnohá vylepšení.

Microsoft Surface 2.0 je založen na Samsung SUR40, rozlišení 40" displeje je 1 920 × 1 080 a pro větší výdrž je vybaven povrchem Gorilla Glass. Uvnitř se ukrývá solidní výkon, v případě procesoru je to dvoujádrový AMD Athlon II X2 (Embedded) na frekvenci 2,9 GHz, grafickou část pak akceleruje výkonný mobilní čip AMD Radeon HD 6700M s podporou DirectX 11. Vše běží na operačním systému Windows 7 Embedded v 64bitové verzi (.Net 4.0, WPF 4.0, XNA 4.0, PowerShell).

samsungsurface.png

Snímání doteků zajišťuje technologie PixelSense přímo od Microsoftu, kdy každý pixel dokáže pracovat zároveň i jako infračervený senzor. Díky tomu dokáže sledovat nejen předměty a prsty či celé ruce, ale například i psané písmo na listu papíru.

Microsoft chce nový Surface prodávat do 23 zemí po celém světě, první dodávky by měly dorazit ke konci tohoto roku. Vzhledem k vysoké ceně, která je 7 600 USD (přibližně 170 000 Kč s DPH), je okruh zákazníků především z řad různých bank, prezentačních firem či luxusních hotelů. Nasazení je možné i v různých zdravotních segmentech, vše ale samozřejmě souvisí s dodatečným softwarem, který dokáže tyto pokročilé dotykové funkce využít.

Oficiální video od Microsoftu si můžete prohlédnout zde:

Diskuze (27) Další článek: Voyo: nový web TV Nova nabídne archiv, online vysílání i placené filmy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,