Microsoft oficiálně představil Visual Studio 2013 a Visual Studio Online

Microsoft dnes v New Yorku oficiálně představil nový vývojářský balík Visual Studio 2013. Stejně jako doposud nabízí vedle placených verzí také bezplatnou edici Express, nicméně i ta umožňuje individuální vývoj komerčních aplikací pro web, Windows 8 Metro a klasický x86 desktop (Visual Basic, C#, C++). Studenti zase mohou zdarma získat Visual Studio Professional 2013 z dotačního programu DreamSpark.

Visual Studio 2013 Express.png
Visual Studio Express 2013

Nové Visual Studio upravuje uživatelské rozhraní, vylepšuje inspekci kódu a přináší také lepší monitoring webových aplikací.

Visual Studio 2013.png
Profilování aplikací pro Windows 8 Metro

Specialitou je Visual Studio Online, které běží na serverech Windows Azure a stará se o týmovou spolupráci a kompletní produkci celého projektu včetně testování – vychází z původních nástrojů Team Foundation. V základní verzi pro pět uživatelů je zdarma, nabízí propojení na Git a lze jej napojit také na Eclipse a Xcode. Z hlediska organizace projektu může dobře posloužit i jednotlivci.

 Visual Studio Online.png Visual Studio Online.png
Základní prostředí Visual Studio Online – projekt zatím nemá ani řádku, z webu jej ale můžete rovnou otevřít v desktopovém Visual Studiu

Součástí je i nový webový editor kódu s označením Monaco, který je určený pro rychlý vývoj projektů na aplikačním hostingu Windows Azure přímo z prohlížeče.

Více informací najdete na adrese visualstudio.com a v češtině pak zde.

Diskuze (60) Další článek: Bitcoin láme všechny rekordy. Obchoduje se za 400 dolarů a stále roste

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,