Microsoft | Hardware

Microsoft má dvě nové klávesnice a myš. Zaujmout má ergonomie a střízlivý design

Kromě nového All-in-One počítače Surface Studio a inovovaného notebooku Surface Book se včera Microsoft pochlubil také s novými periferiemi. Ty mají navázat na modely, které se především pro pracovní účely staly oblíbenými.

Microsoft tentokrát nevymýšlel nic převratného ani neexperimentoval s dotykovým ovládáním. Bezdrátová myš Surface Mouse je tedy vyvedena v šedé barvě, která je pro zařízení Surface typická. Pro přenos bude využít Bluetooth a rolovací kolečko je kovové. Cena je nastavena na 50 dolarů, u nás tak můžeme počítat s částkou kolem 1 500 korun.

SurfaceMousePdp_1_HeroPDPPanel_1_V1.jpgSurfaceMousePdp_1_HeroPDPPanel_3_V1.jpg
Microsoft Surface Mouse

Do nabídky Microsoftu přibyly také dvě klávesnice. První z nich, Surface Keyboard, je velmi podobná tomu, co nabízí Apple v případě drátové klávesnice. Microsoft ji však přebarvil do šeda a zbavil ji kabelu. Stejně jako myš bude pracovat pomocí Bluetooth. Klávesnice rozhodně nebude patřit k nejlevnějším – Microsoft za ni bude chtít 130 dolarů – s daní po přepočtu to znamená bezmála 4 000 korun.

SurfaceKeyboardPdp_1_HeroPDPPanel_1_1_V1.jpgSurfaceKeyboardPdp_1_HeroPDPPanel_1_3_V1.jpg
Microsoft Surface Keyboard

Do třetice Microsoft inovoval ergonomickou a výrazně tvarovanou klávesnici Surface Ergonomic Keyboard. Stejně jako předchozí modely je rozdělena na dvě části stejně jako mezerník. Aktuálně však obsahuje i numerický blok. Klávesnice je opět bezdrátová s použitím Bluetooth a stát bude totožných 130 dolarů.

SurfaceErgonomicPdp_1_HeroPDPPanel_1_V1.pngSurfaceErgonomicPdp_1_HeroPDPPanel_5_V1.png
Microsoft Surface Ergonomic Keyboard
Diskuze (32) Další článek: Na jaře přijde Windows 10 Creators Update

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,