Microsoft kritizuje Google za to, že zveřejnil chybu ve Windows 8.1

Chris Betz z redmondského bezpečnostního týmu Microsoft Security Response Center na blogu ostře zkritizoval postup Googlu, který na sklonku loňského roku zveřejnil kritickou chybu ve Windows 8.1. Tento postup není nic nového, když totiž Google objeví zranitelnost v libovolném softwaru, upozorní autora a dá mu devadesátidenní lhůtu na opravu. Pokud se tvůrci do té doby nepodaří chybu opravit, Google ji zveřejní včetně kompletní dokumentace a způsobí mu ostudu.

Tak tomu bylo i tentokrát, Microsoft skutečně propásl tříměsíční lhůtu, Betz ale kritizuje především to, že Microsoft vydal opravu dva dny poté v rámci periodického a dopředu plánovaného balíku záplat, o čemž Google s předstihem informoval.

Z tohoto úhlu pohledu to tedy vypadá, že si v Mountain View nenechali ujít příležitost kopnout do Microsoftu, ačkoliv to bylo fakticky zbytečné, protože oprava by po pár dnech dorazila tak jako tak. Na stranu druhou je to ale právě konzistentní přístup Googlu, který by měl být v těchto případech jasným varováním a motivem k co nejrychlejší opravě chyb.

Microsoft přesto volá po lepší spolupráci obou bezpečnostních týmů.

Diskuze (78) Další článek: Malý linuxový minipočítač s Tegra K1

Témata článku: , , , , , , , , , , ,