Microsoft integroval Cortanu do mobilního Skypu

Pokud vás někdy během konverzací na Skypu napadají otázky, na které potřebujete okamžitou odpověď, pak Microsoft právě vyslyšel vaše přání. Do mobilního Skypu začal postupně integrovat svoji hlasovou asistentku Cortanu, která pomůže s plánováním úkolů a vyhledáváním informací.

Microsoft uvedl, že Cortana bude dostupná jak na iOS, tak na Android. Zatím ale jen pro uživatele v USA.

Společnost Cortanu ve Skypu avizovala již před rokem a půl. Co způsobilo tak dlouhou prodlevu v jejím uvedení, neuvedla. Integrace nicméně zatím vypadá stejně, jako u asistenta v Messengeru nebo u komunikačních aplikací od Googlu.

Cortana jednoduše vyskočí pod nejnovějšími zprávami a pokouší se nabídnout něco užitečného, například vytvoření upomínky nebo vyhledání restaurací na základě tématu, o kterém se bavíte. Uživatelé s ní mají také možnost zahájit přímou konverzaci, která nebude vázána na chat s dalšími lidmi.

„Ve Skypu jsme rozhodnuti udělat službu co nejlepší. Díky Cortaně dostanou lidé inteligentního a praktického asistenta, který pomůže s každodenními úkoly a ušetří všem čas,“ uvádí Microsoft v prohlášení. Své asistentce hodně věří – podle společnosti je každý den strávený s Cortanu o něco zábavnější a příjemnější než bez ní.

Cortanu obsahuje například i chytrý termostat:

Diskuze (9) Další článek: Video: Robotická dodávka německé pošty se prohání na testovacím okruhu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,