Microsoft hodil ručník do ringu. V Číně dostane přednost Baidu

Vyhledávač Bing je v mnoha ohledech srovnatelný s Googlem, toto tvrzení ale platí pouze v zámoří. Situace ve světě je naopak spíše tristní a to i přes jeho integraci ve Windows 8 a vyšších. Krásným příkladem je ostatně i český trh. Bing tu je, má počeštěné prostředí, ovšem jeho schopnosti práce s českým webem jsou i po letech k pláči a nezdá se, že by s tím Microsoft hodlal v dohledné době cokoliv dělat – jsme v tomto směru příliš malí.

363864197
Nejnovější verze Windows sice nabízí integrovaný Bing, ten je však na mnoha trzích světa včetně ČR velmi okrajový nebo prakticky nepodporovaný. V Číně proto dostane přednost tamní konkurence.

Bing ovšem není žádnou hitparádou ani v miliardové Číně a to je už trošku větší sousto než šestimilionová internetová populace uprostřed Evropy. V Redmondu si toho jsou dobře vědomi, a tak hodili ručník do ringu a dají zelenou tamní vyhledávací jedničce Baidu.

Čínský vyhledávač bude nastavený jako výchozí v prohlížeči Edge a na tamní instalace Windows 10 dorazí sada aplikací, které víceméně nahradí ty od Microsoftu – čínské mapy nahradí Bing Maps a tak dále.

Škoda jen, že podobnou strategii nevolí Microsoft i na dalších trzích, kde prostě není objektivně schopný nabídnout podobný servis jako konkurence. 

Diskuze (27) Další článek: Neinstalujte si tlačítko „To se mi nelíbí“, jedná se o podvod

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,