Microsoft Edge reaguje na Operu. Už podporuje AdBlock Plus

Microsoft Edge už podporuje AdblockAdBlock Plus. Známý vývojář WalkingCat vyčmuchal oba doplňky na Windows Storu, odkud je může nainstalovat jako každou jinou aplikaci.

Doplňky pro Edge na testovací verzi Windows Insider jsme doposud mohli instalovat jen stažením ZIP balíčku, nicméně nyní už je Edge napojený na katalog a vývoj se tedy blíží do finiše.

Oba doplňky patří dlouhodobě k těm nejpopulárnějším pro Chrome a lze předpokládat, že si jej oblíbí i surfaři v prohlížeči Edge, ačkoliv webovým vydavatelům se to asi moc líbit nebude. Z technologického hlediska je zajímavé, že kód obou doplňků i doprovodná grafika z velké části pocházejí právě z verze pro Chrome, autoři tedy nepsali verzi pro Edge na zelené louce, ale pouze upravili stávající doplněk takovým způsobem, aby fungoval i v Edgi.

887601827 909976409 74569872
AdBlock Plus pro MS Edge ve Storu a v prohlížeči

To je možné díky tomu, že Edge používá identický systém doplňků jako Chrome. Obě prohlížeče se liší jen v detailech a konfiguračních souborech, čili migrace rozšíření z Chromu na Edge by měla být relativně snadná. Microsoft doufá, že tak pobídne autory tisíců a tisíců doplňků k tomu, aby je publikovali i na Storu pro Windows.

Diskuze (18) Další článek: Čína začala cenzurovat internetová videa s erotickým pojídáním banánů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,