Hardware | Microsoft | Myši

Microsoft Classic Intellimouse: vrací se myší legenda v nové generaci

Myši řady Intellimouse jsou dnes již legendárními periferiemi od Microsoftu, které přinesly spoustu vychytávek, jaké dnes už považujeme za běžné – kolečko, optický senzor (dříve se používala kulička), postranní rychlá tlačítka nebo ergonomický tvar. První myš Microsoft Intellimouse byla představena už v roce 1996. Nyní Microsoft uvádí novou generaci v rámci této slavné řady.

Microsoft Classic Intellimouse vychází z konstrukce a designu Intellimouse 3.0, ale přináší nové technologie a vylepšení. Snímací senzor se chlubí rozlišením 3 200 DPI, přičemž díky technologii BlueTrack si poradí se snímáním i na skle. Kromě levého a pravého tlačítka jsou k dispozici i tři dodatečná tlačítka, která jsou nastavitelná dle potřeby.

Myš má jednoduchý design s osvědčeným plynulým kolečkem a používá běžné připojení USB 2.0 s rychlostí aktualizace tisíckrát za sekundu. Na spodní zadní straně myši je místo původního červeného jemné bílé podsvícení. Microsoft Classic Intellimouse má rozměry 13,2 × 6,9 × 4,3 cm a hmotnost 129 g. Kompatibilita je zaručena pro operační systémy Windows 8 a novější, koncová cena je stanovena na 40 dolarů (přibližně 1 200 korun s DPH).

Nedávno jsme testovali nové myši od Logitechu:

Diskuze (16) Další článek: Co je zač exoměsíc plynného obra v soustavě Kepler-1625?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,