Právo | Microsoft

Microsoft čelí dalším žalobám za nekalé praktiky při upgradování na Windows 10

Před měsícem jsme psali o tom, že Microsoft musí vyplatit jisté dámě 10 tisíc dolarů za nepovedený upgrade na Windows 10, který ji znemožnil podnikání. Nyní byly na společnost podle Neowinu podány další dvě žaloby, tentokrát hromadné.

První z nich byla podána u soudu na Floridě a stojí za ní trojice uživatelů. Ti ve své žalobě tvrdí, že nabídka, kterou Microsoft používal pro získání nových uživatelů, spadá do kategorie nevyžádané elektronické reklamy. Jedná se o speciální aplikaci Get Windows 10, kterou znají všichni, kterým svítila v oznamovací liště ikona nového systému. Té se nebylo zrovna jednoduché zbavit.

Další žaloba byla podána v izraelské Haifě, kde si uživatelé stěžují na nevyžádanou instalaci nového systému. Podobné praktiky, jako je instalace softwaru bez vědomí uživatele, jsou přitom v Izraeli zakázané.

Po několika předchozích sporech přitom Microsoft změnil uprgadovací nabídku, která nově obsahuje i možnost pro trvalé odmítnutí. V akci však bude poslední dva dny, v pátek totiž nabídka bezplatného upgradu vyprší.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (35) Další článek: Za použití VPN ve Spojených arabských emirátech pokuta nejméně 3 milióny korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,