Bezpečnost | Wi-Fi | Linksys

Mesh routery Linksys dokážou detekovat pohyb a sloužit tak jako zabezpečovací systém. Stačí aktualizace

Mesh routery sice stále patří mezi poměrně drahé řešení Wi-Fi pro domácnosti, ale nabízí kvalitní pokrytí, které dokáže udržet vysokou rychlost bezdrátového připojení na všech různých místech v celém domě. Linksys si ale s novou aktualizací připravil i další vychytávku, kterou jeho mesh routery budou umět.

Linksys Aware je systém bezpečnostního snímání spojení mezi jednotlivými mesh routery, kterých je po domě či velkém bytě více. Dokáže detekovat, že dochází k nějakému pohybu - typicky osoby, zvířete a podobně. Systém tak slouží jako zabezpečovací systém, který může hlídat vaše obydlí a varovat vás, pokud nastane nějaký pohyb.

Komunikace s vám probíhá přes mobilní aplikaci Smart WiFi, která vám pošle oznámení. Můžete si snímání jednoduše zapnout i vypnout, nastavit citlivost, časování a další vlastnosti. Výhodou samozřejmě je, že celý systém funguje se stávajícím hardwarem. Nevýhodou je, že se jedná o placenou službu, která po 90denní zkušební době stojí 3 dolary měsíčně nebo 25 dolarů ročně.

V první vlně je funkce Linksys Aware dostupná pro mesh router Linksys Velop Tri-Band AC2200, později se dostane i na další varianty mesh routerů.

Diskuze (4) Další článek: Rover Curiosity na Marsu pátrá po pozůstatcích prastaré oázy. Už zaznamenal první úspěchy

Témata článku: , , , , , , , , , ,