Apple | macOS

Mekaři mohou instalovat macOS High Sierra. Je k dispozici jako bezplatná aktualizace

Od včerejšího večera je k dispozici na Mac App Store aktualizace na nejnovější systém Applu. Verzi macOS 10.13 High Sierra je možné instalovat na všechny počítače, kde běží aktuální Sierra. Update se tak týká i některých počítačů z roku 2009.

V řadě Macbooků Pro jde o model 2010 a novější, stejně jako u Macbooků Air. High Sierra půjde rovněž rozběhnout na posledním plastovém Macbooku z roku 2009 a iMacu 2009. Mezi podporovanými desktopy nechybí Mac mini 2010 a Mac Pro z roku 2010.

High Sierra přinese především technické změny na pozadí, kterých si běžný uživatel nevšimne. Na počítačích s úložišti typu SSD dojde k automatickému převodu souborového systému na nové APFS. U běžných plotnových disků bude ponechán tradiční HFS+. APFS je robustnější a odolnější vůči ztrátě dat, odolnější, kompletně Case-sensitive a umožňuje sdílet kapacitu diskových svazků mezi sebou.

Nesmíme zapomenout ani na nové formáty obrázků HEIF, vylepšenou aplikaci Photos, blokování reklam v Safari a synchronizaci zpráv z Messages prostřednictvím iCloudu.

iPhone X na videu:

Diskuze (8) Další článek: Baví vás technologie? Pojďte pracovat pro Computer!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,