Mark Zuckerberg chce sdílet první krůčky svého dítěte přes Oculus Rift

Oculus VR je jistě jednou z nejpokročilejší společností v oblasti virtuální reality a na začátku příštího roku uvede první finální generaci systému pro virtuální realitu Oculus Rift. V roce 2014 společnost koupil Facebook, respektive Mark Zuckerberg, který věří v budoucnost virtuální reality i v oblasti sociálního propojení.

Mark Zuckerberg se objevil na konferenci Vanity Fair a popsal vizi přechodu na novou virtuální platformu. Podle jeho slov se obsah který sdílíme postupně přesouvá od textu a obrázků k videu a jako další fáze je virtuální realita. Zatímco i u videa jde pouze o sledování 2D obrazu, virtuální realita přináší možnost danou situaci zažít tak, jako byste u ní sami byli.

 2015-10-08 v 15.44.01.jpg
Mark Zuckerberg na konferenci Vanity Fair

Má tak vizi, že první krůčky svého (zatím ještě nenarozeného) dítěte bude moci natáčet ve 3D a sdílet se svými nejbližšími, kteří si budou moci tento zážitek užít i když nebudou přímo na místě. Zuckerberg věří, že tým Oculusu je nejlepší na světě a oproti jiným má několik let náskok. Zmínil se i o tom, že budoucnost je pro něj nejen virtuální realita, ale také rozšířená realita.

Diskuze (11) Další článek: Tvůrce Androidu: Skynet v příštích dvaceti letech rozhodně nehrozí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,