Chytrá domácnost | LG | CES 2018

Má obří průhledný displej, poslouchá na slovo a řídí ji operační systém WebOS: nová lednice od LG

Stejně jako každý rok se i letos na CESu objevují chytré ledničky. A také v tomto oboru je znát pokrok. Zajímavý nový model předvedlo LG, které v minulých letech prezentovalo verze postavené na operačním systému Windows 10.

Nová chytrá lednička řady ThinQ (sdílené pro celou chytrou kuchyň a domácnost) tentokrát ale nepoužívá Windows, ale systém WebOS, který už LG nějakou dobu používá i u vlastních televizí.

Pro interakci s ledničkou slouží hlavně obří 29" dotykový displej postavený na výšku, který se při dvojitém klepnutí zprůhlední a je tak možné jednoduše vidět dovnitř ledničky bez toho, aniž byste ji museli otevírat.

Pokud u ledničky zrovna nebudete, můžete se díky integrované kameře uvnitř podívat na to, co je k jídlu i přes mobilní telefon či tablet. To lze použít nejen na to, když máte na něco chuť a nechcete vstávat z gauče, ale když jste například mimo domov a potřebujete se podívat, co chybí a co je potřeba cestou dokoupit. Ale i tuto fázi se snaží LG usnadnit a ve spojení se speciálními tagy lze automaticky hlídat dostupnost i trvanlivost a třeba pomocí Alexy automaticky objednat dodávku potravin.

Lednice má i zabudovaný mikrofon a pomocí hlasových příkazů lze ovládat i další chytré přístroje v kuchyni.

Diskuze (13) Další článek: Když to nejde v Cupertinu: tyhle klávesnice se od Applu liší jen podsvícením

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,