Technologie | Bezpečnost

Lighthouse: nová domácí kamerka od tvůrce Androida je chytrým pomocníkem

O zabezpečení domácností pomocí chytrého kamerového systému se snaží nejedna firma, tvůrce operačního systému Android, Andy Rubin, však vyrukoval se zdaleka nejzajímavějším projektem - domácím interaktivním asistentem jménem Lighthouse.

Na první pohled jde o obyčejnou domácí kamerku, která snímá vaši domácnost a dokáže upozornit na případné vniknutí, umí toho však mnohem více. Pomocí 3D senzorů a dalších udělátek vám pomůže kamerka hlídat bezpečí vašich blízkých pomocí některých zajímavých funkcí. Dokáže tak například rozpoznat jednotlivé členy vaší rodiny, hosty a případně zcela neznámé lidi.

single-camera.jpgsingle-camera-back-2.jpgsingle-camera-profile-2.jpg
Kamerka má stylový design a na poličce se tak bude vyjímat

Prostřednictvím aplikace můžete na svém chytrém telefonu naživo sledovat 1080p přenos z kamerky, aplikace ale dokáže rozpoznat a vyhledat také jednotlivé momenty v pořízených záběrech. Stačí se např. zeptat "co dělali děti s chůvou?" nebo "co dělal pes poté, co jsem odešel?", díky čemuž nebudete muset pokaždé manuálně procházet celý záznam, abyste zjistili něco konkrétního.

Lighthouse rozumí i gestům, takže děti doma mohou zamávat pro nastartování konverzace s vámi, případně vás může aplikace upozornit, že se kamarád právě vrátil domů po procházce s vaším psem. Vypadá to, že Lighthouse je opravdu inteligentním domácím pomocníkem, cena však za základní verzi s ročním předplatným služeb dosahuje hranice 10 tisíc korun, takže si musíte rozmyslet, zda vám to za to stojí. Zařízení si můžete každopádně předobjednat už nyní.

Diskuze (1) Další článek: Apple možná připravuje iPad Pro v další velikosti, odhalí se příští měsíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,