Apple | Počítače | Tablety | iPad

Lidé se opřeli do reklamy na iPad. Je moc arogantní, tvrdí

Nenávistné reakce se začaly hrnout na Apple poté, co zveřejnil novou reklamu na iPad. V ní tvrdí, že jeho uživatelka netuší, že iPad je počítačové zařízení. Spoustu lidí na internetu tato věta urazila a stěžují si, že Apple je arogantní a dělá ze svých uživatelů hlupáky.

Reklama je velice krátká a zobrazuje mladou holku, která používá nejnovější iPad Pro. Nejdříve jej používá s kamarády, poté ve škole, cestou v autobuse a pak dorazí do své zahrady, kde s ním relaxuje. Přijde za ní sousedka a ptá se, co že dělá na tom počítači. Holka jí odpoví: „Co je to počítač?“

Reklama asi měla ukázat, že mladí lidé nikdy neslyšeli o počítačích, protože vyrůstají už hlavně se smartphony a tablety. Je to ale podivná věta, už jenom kvůli tomu, že na světě existují dvě miliardy počítačů. I stránka Applu vyhodí na dotaz „počítač“ přes 40,5 milionů výsledků.

Ano, tablet iPad Pro může mnohým mladým uživatelům plně nahradit počítač. Ale to neznamená, že o počítači nikdy neslyšeli. Lidé proto na Twitteru spustili smršť tweetů, kde to Applu pořádně vyčetli. „Pff, máme věřit, že ta holka neví, že iPad je počítač. To tak!“ zní jeden tweet. „Je to fakt otravné a samolibé,“ uvádí další.

Pokračovat by se dalo dále. „Všechno na téhle reklamě mě štve! Chudák holka musela hrát negramotu, která nevlastní počítač, ale úžasný iPad,“ píší lidé také na Twitteru. Svůj názor připojil i marketingový expert Brett Elliot: „Je to hrozně mimo realitu lidí. Jako kdyby Apple věřil, že svými produkty přepisuje učebnice. Je mi líto té holky. Lidé ji teď nenávidí, přitom jen hrála v reklamě.“

Na druhou stranu, někteří lidé se za reklamu postavili. „Moc se mi libí, jak ta holka řekne: co je počítač? Je to roztomilé,“ napsal na Twitter odpůrce kritiky.

Apple reklamu ukázal poprvé na konci roku 2017. Nyní ji ale začal šířit více, v některých zemích i v TV. V popisku k ní píše: „iPad Pro + iOS 11. Svět po počítačích může být blíž, než si myslíte“.

Diskuze (80) Další článek: Google: A je hotovo. Inženýři z HTC jsou definitivně naši

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,