LibreOffice pro Android bude, snad již letos

Na českém portálu OpenOffice.cz se objevila informace, že brzy bude dostupný kancelářský balík LibreOffice pro mobilní operační systém Android. Zatím se však neví přesně kdy. Avšak dle informací, které uvádí Androidauthority.com, by měla být aplikace dostupná letos. První pre-alpha verzi již můžete stahovat teď.

LOandroid.jpg
LibreOffice bude snad ještě letos i pro Android

Kancelářský balík LibreOffice, který je nezávisle vyvíjen od OpenOffice.org, je dostupný ve čtvrté verzi. Jeho výhodou je multiplatformnost a je také nativní součástí některých linuxových distribucí, například Ubuntu. Vzhledem k narůstající oblibě operačního Android, který dle zprávy z vývojářské konference Google I/O má již 900 milionů registrovaných uživatelů, by mohl tento kancelářský balík konkurující Office do Microsoftu ještě rapidně získat na oblibě.

Důvodem, proč jeho vývoj pro Android trvá poměrně dlouho, není pouze otázka portování na tento mobilní systém. Ale také to, že za vývojem stojí pouze dva vývojáři – Michael Meeks a Tor Lillqvist, kteří se mu navíc věnují pouze ve volném čase. Již nyní však můžete stáhnout a vyzkoušet zmíněnou pre-alpha verzi – zájemci si mohou stáhnout APK soubory a testovat tuto vůbec první dostupnou verzi.

Diskuze (57) Další článek: Zákaznický den společnosti Algotech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,