Monitory | LG

LG má první 5K monitor s poměrem stran 21:9, užijí si ho nejen Applisti

LG se připravuje na lednový veletrh CES a oznámilo novinky, které v Las Vegas bude prezentovat. Mezi trojicí nových monitorů zaujme především model 34WK95U, který na úhlopříčce 34 palců využívá rozlišení 5 120 × 2 160 bodů. Jedná se tedy o poměr stran 21:9.

Monitor má na výšku stejný počet pixelů jako v případě běžných modelů s rozlišením 4K. Podrobné parametry LG odhalí bohužel až později, zatím tedy známe kromě rozlišení ještě jeho směřování na grafiky, fotografy a vývojáře. Mělo by tak jít o pracovní monitor s dobře nastavenými barvami, kde se počítá s velmi dobrou tovární kalibrací a minimální barevnou odchylkou.

LG ve své tiskové zprávě hovoří především o připojení prostřednictvím rozhraní Thunderbolt 3, zároveň by se ale nemělo jednat čistě o monitor pro Macy jako v případě modelu Ultrafine 5K. Pro korektní fungování by tak mělo stačit USB typu C s vhodným alternate modem, v tomto případě Display Port.

Druhou novinkou je 4K monitor 32UK950 s úhlopříčkou 32 palců, kde má jít opět primárně o vynikající obraz. Panel tak pokrývá široký gamut P3 z 98 %. Nechybí ani podpora HDR s možností maximálního jasu až na hodnotě 600 cd/m2.

A nakonec LG nezapomnělo ani na hráče, pro které je určen nový 34GK950G. Ti se na úhlopříčce 34 palců budou muset spokojit s rozlišením 2 560 × 1 440. Monitor podporuje synchronizační technologii G-Sync a můžeme tak vsadit na maximální frekvenci nad 100 Hz.

Diskuze (1) Další článek: Zaměstnanci před Vánocemi proflákají u počítače skoro šest tisíc korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,