Levný materiál

Přečtěte si o tématu Levný materiál. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Levný materiál, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Levný materiál.
Nový solární článek dokáže zachytit téměř veškerou energii světelného spektra ze Slunce | Foto: Anuragrana18, CC BY-SA 4.0

Nový solární článek dokáže zachytit téměř veškerou energii světelného spektra ze Slunce

** Vědci vytvořili nový typ solárního článku, který se pyšní neuvěřitelnou efektivitou ** Speciální trojrozměrná struktura dokáže zachytit téměř všechny vlnové délky světla ze Slunce ** Systém solárního článku využívá koncentrátorových čoček pro světlo

Karel Javůrek|20

Solární energieVědaTechnologie
Vědci vytvořili neuronovou síť z umělých memristorů

Vědci vytvořili neuronovou síť z umělých memristorů

** Nová forma umělých memristorů může být levnou cestou budoucích počítačů ** Neuronová síť z těchto memristorů může vést k počítačům podobným lidskému mozku  ** Kdy se dočkáme nového druhu počítačů?

Karel Javůrek|23

Trvanlivost DVD v centru pozornosti

Trvanlivost DVD v centru pozornosti

Zálohování dat na DVD média, které je díky klesajícím cenám DVD-RW mechanik stále rozšířenější, vyvolává stejné otázky, jako nástup archivace na CD-R. Jde o dobu, po kterou jsou uložená data bez problémů čitelná a způsob, jak se o této vlastnosti dozví zákazník. V USA právě probíhá výzkum, který má vyústit ve stanovení nové normy.

Otakar Schön|174