Chytrá domácnost | Lenovo | Google Asistent

Lenovo dalo tabletům nový smysl, mohou fungovat jako centrum chytré domácnosti s podporou Asistenta Googlu

Lenovo na veletrhu IFA v Berlíně kromě nových počítačů Yoga představilo i tablety s Androidem. Ty designově navazují na předchozí řady, zajímavé jsou ale tím, že při nepoužívání se mohou proměnit na centrály pro chytrou domácnost.

Čínský výrobce počítačů se naplno pustil do zařízení pro chytrou domácnost. Již dříve představil Smart Display 10, konkurenci Home Hubu od Googlu, který umožňuje skrze hlas a dotykový displej ovládat celou propojenou domácnost skrze Google Asistenta. Nyní se k 10palcové verzi přidává i 7palcová a k tomu dva tablety.

Lenovo Yoga Smart Tab navazuje na designovou tradici tabletů, které mají specifické zakončení spodní hrany v podobě tlustějšího válce. Díky tomu se nejen že dobře drží v jedné ruce, ale i lépe stojí na stole, čemuž dopomáhá výklopný stojánek. Tohoto režimu bude zařízení nyní využívat naplno – když jej takto postavíte a zároveň připojíte na nabíječku, přepne se do speciálního režimu Google Asistenta a stane se z něj velký chytrý displej pro ovládání domácnosti. K tomu můžete využít jak dotyk, tak i hlas.

Podívejte se na představené novinky naživo:

Stejně se umí chovat i Lenovo Smart Tab M8, který ale musíte zapojit do dokovací stanice. Ta je naštěstí součástí balení. Oproti Smart Tabu, který je desetipalcový s FHD rozlišením, je M8 osmipalcový s HD rozlišením. Liší se i velikostí RAM a úložiště. Větší tablet má 3, nebo 4 GB RAM doprovázené 32 GB, resp. 64 GB, úložištěm, zatímco menší má 2 GB RAM a 16 či 32 GB úložiště. Stroje pohání osmijádrový Snapdragon 439, u verze M8 s ejedná o čtyřjádrový MediaTek A22 Tab.

Tablety by měly být dostupné v průběhu října a listopadu.

Diskuze (2) Další článek: Specifikace USB4 je hotová. Vychází z Thunderboltu 3 a nabídne propustnost až 40 Gb/s

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,