Sociální sítě | Stavebnice

Lego má vlastní sociální síť. Je stvořená pro děti a připomíná Instagram

Výrobce populárních stavebnic Lego spustil vlastní sociální síť Lego Life. Jde o síť navrženou speciálně pro děti pod 13 let a je navržena k tomu, aby se děti mohly bezpečně pochlubit svými výtvory a sdílet vše související s touto stavebnicí.

Síť funguje prostřednictvím stejnojmenné aplikace na podobném principu jako Instagram a hlavní pointou je tedy sdílení fotek. V případě Lego Life se však jedná jen o fotky výtvorů ze stavebnice Lego, přičemž společnost přísně kontroluje komentáře pod příspěvků v zájmu ochrany nedospělých členů.

968340736 17305706592380784396446410
Takhle bude Lego Life vypadat. Počítá se s provozem na mobilních telefonech, webová verze není (zatím) k dispozici

Uživatelé mohou nahrávat fotky, přidávat komentáře a sledovat ostatní uživatele podobně jako na „dospěláckých“ sociálních sítích. Nechybí ani smajlíky, v tomto případě však mají speciální podobu relevantní k značce Lego. Děti budou muset strpět i reklamy, pochopitelně výhradně na produkty Lega. Pro rozvíjení kreativity bude aplikace nabízet i různé výzvy, dodává portál Engadget.

Dbá se na anonymitu nezletilých. V profilech například nejsou reálné fotky uživatelů, ale jen avatary, na síti se nepoužívají ani skutečná jména, místo nich jde o řetězec náhodných slov. Všechny fotky a komentáře jsou přísně kontrolovány přes automatické filtry, ale i zaměstnanci společnosti.

Aplikace Lego Life je momentálně dostupná na App Store a Google Play pro USA, Velkou Británii, Kanadu, Francii, Německo, Dánsko, Rakousko a Švýcarsko. Na stránkách pro Českou republiku je uvedeno, že k nám aplikace dorazí již brzy.

42027471
V Česku bude služba dostupná během roku 2017
Diskuze (1) Další článek: VRScore PC a VRTrek: první profesionální měřící nástroje pro virtuální realitu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,