Web | Warez | BitTorrent

Legendární Kickass Torrents krátce ožil, než jej obrovský zájem surfařů opět položil na lopatky

Americké úřady ve spolupráci s polskou policí na začátku léta lapili správce Artema Vaulin, který vedl populární torrentový katalog Kickass Torrents. Web se odmlčel, Vaulin skončil ve vazbě a USA od té doby jednají o jeho vydání za oceán.

Jelikož byl Kickass Torrents alespoň podle Alexy nejnavštěvovanějším pirátským doupětem na webu, záhy po jeho pádu se na scéně objevila hromada zrcadel včetně mnoha pochybných, takže značka Kickass ztratila na důvěryhodnosti a zdálo se, že pozici jedničky převezme ExtraTorrent.

462017913
Kickass Torrents v době své největší slávy

Kickass Torrent však byl pro mnohé jeho návštěvníky a moderátory srdeční záležitostí, a tak založili crowdfundingovou kampaň s tím, že se pokusí původní katalog obnovit.

Krátce před Vánocemi se jim to krátce povedlo a na adrese katcr.co/new na sklonku minulého týdne web skutečně ožil. Autoři ponechali stejný vzhled, o chod se ale stará nová a bezpečnější databáze.

Kde je tedy háček? Proč web ožil jen krátce? Protože je aktuálně opět nedostupný. Podle zdrojů TorrentFreaku však není na vině opět další zásah úřadů, ale údajně jen ohromný zájem surfařů, kteří jej jednoduše zahltili. Podle správců se pracuje na řešení, web je však i na začátku nového týdne nedostupný.

Diskuze (1) Další článek: Přečtěte si první číslo nového Computeru. Ode dneška ho najdete na stáncích

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,