Legendární Commodore se vrátí jako smartphone

Pamatujete ještě na legendární 8bitový počítač Commodore 64 z osmdesátých let? Kdysi známá americká značka už se dnes výrobou počítačů nezabývá, její dědictví ovšem ožije v podobě smartphonu. Známé logo v podobě písmene C se dvěma zobáčky ponese chytrý mobil Commodore PET. Značku pro použití v mobilním odvětví licencovala dvojice italských podnikatelů, kteří stojí za britskou firmou Commodore Business Machines Ltd.

676094916

Samotný smartphone je další z řady těch, které sází spíš na nostalgii kdysi úspěšné značky, než že by nabízely speciální výbavu či design. Podobnou cestou to zkusil nedávno například Kodak se smartphone IM5. Commodore PET přinese 5,5palcový IPS displej s FullHD rozlišením, osmijádrový procesor od MediaTeku, dvojici fotoaparátů 13/8 Mpx a baterii s kapacitou 3 000 mAh. Příjemným bonusem je zabudovaný emulátor s možností zahrát si klasické hry pro Commodore 64.

532204949

Smartphone poběží na operačním systému Android 5.0 Lollipop a nabídne podporu funkcí dualSIM a LTE. Novinka je určena z evropských zemí pro Francii, Německo, Polsko a Itálii, takže by nemělo chybět ani důležité pásmo 800 MHz. V prodeji budou varianta se 16 GB vnitřní paměti + 2 GB RAM v přepočtu za 7 400 Kč a dražší verze 32 GB vnitřní paměti + 3 GB RAM v přepočtu za 9 000 Kč. V obou případech půjde vnitřní úložiště rozšířit microSD kartou.

Diskuze (37) Další článek: Windows 10 přichází s buildem 10240, už je to zjevně RTM

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,