Leapmotion Orion bude snímat ruce ve VR

Snímač rukou Leap Motion jsme si vyzkoušeli už před třemi lety. Od té doby se ale nějak zvlášť neprosadil a pro používání s běžným stolním počítačem nějak nenašel využití.

Když se ale objevily první pokus o virtuální realitu, Leap Motion přišel docela vhod. Stačilo jej přilepit na VR brýle a snímač rukou našel své využití. Aktuálně se Leap Motion používá v OSVR projektu, který podporuje Razer. Popravdě je to ale nejslabší z VR řešení, které jsme si měl možnost vyzkoušet.

Nový snímač Leap Motion Orion by to ale chtěl změnit. Je šitý na míru pro VR, zlepšilo se rozlišení snímače a jeho rychlost. 

Hodně vylepšení je ale i jen v oblasti softwaru. Tam, kde dříve systém nedokázal vidět schované prsty, nyní alespoň přesněji odhaduje jejich polohu, takže dochází k méně chybám. Přesnější je i rozpoznávání kostry a gest, takže se lépe interpretují pohyby rukou ve vrituální realitě. Tento software je navíc zpětně kompatibilní s předchozí revizí hardwaru, takže stačí jen aktualizace.

Dostat ruce do virtuální reality se nyní snaží všichni velcí dodavatelé VR. Oculus chystá na pozdější uvedení ovaldače Oculus Touch, HTC Vive takové ovladače už bude mít přímo v balení a OSVR to zvládne zcela bez ovladačů jen pomocí snímače rukou. Ovladače ale i tak budou mít výhodu ve snímání i mimo "zorné pole" VR brýlí a díky tlačítkům bude jednodušší vyvolání různých akcí.

Diskuze (6) Další článek: Spotify opět vyrostlo, účet si platí 28 milionů uživatelů

Témata článku: , , , , , , , , , ,