Web | Warez | Vyhledávače

Konec warezu v Googlu a Bingu? Firmy se dohodly s autorskými svazy

Google a Microsoft se dohodly s britskými autorskoprávními organizacemi a upozadí odkazy na warez ve svých vyhledávačích. To znamená, že při dotazu na filmy, elektronické knihy nebo třeba muziku, se na prvních pozicích zobrazí certifikované zdroje digitálního obsahu – třeba Netflix aj.

Jak přesně budou tato pravidla vypadat, není úplně jasné. Zvláště Google v minulosti již zavedl některá opatření, kvůli kterým mají některé warezové katalogy při neutrálních dotazech nižší pagerank, takže se zobrazí na nižších pozicích. Při přesnějším vyhledávání s klíčovým slovem, třeba „torrent,“ se pak zobrazí vždy.

Je tedy otázkou, jestli nová pravidla warezová doupata ve výsledcích zcela zneviditelní, anebo je Google a Bing pouze ještě více upozadí. Stejně tak zatím zůstává velkou neznámou, jestli firmy rozšíří pravidla na globální úrovni, anebo se bude jednat čistě o britskou specialitu.

Diskuze (16) Další článek: USA postupně zpřísňují formulář ESTA. Kdo bude chtít do Ameriky, musí se pochlubit skoro vším

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,