Microsoft | Microsoft Office

Kompletní balík Office zamíří do Windows Store. Microsoft se tím připravuje na Windows 10 Cloud

Microsoft už delší dobu nabízí vývojářům nástroj Desktop App Converter, který umožňuje běžné Win32 aplikace relativně snadno převést na aplikaci pro Windows Store. Díky tomu mohou nabídnout nejen distribuci v rámci systémového obchodu, ale například využívat živé dlaždice nebo integraci do Centra akcí. Nyní se mají stát součástí obchodu také další takto převedené aplikace – kompletní balík Microsoft Office; informuje o tom web Mspoweruser.

Kancelářský balík se má v obchodě Windows Store objevit během dubna společně s velkým updatem Windows 10 Creators Update. Zároveň Mspoweruser ve svém článku dodává, že má Microsoft v plánu omezit vývoj verze Office Mobile pro Windows 10 a nahradit ji právě převedeným balíkem z desktopové verze.

office-centennial.jpg
Office v rámci obchodu Windows Store má přijít během následujících měsíců (zdroj: Mspoweruser)

Nesmíme opomenout ani blížící se vydání systému Windows 10 Cloud, který sice zatím oficiálně oznámen nebyl, všechny úniky informací ale jeho existenci a relativně brzké vydání potvrzují. A právě možnost spustit na něm kompletní kancelářský balík Office by mohlo být jedním z lákadel. Systém má mířit na levnější zařízení jako jsou tablety či zařízení 2v1 a dá se předpokládat, že by Microsoft umožnil další instalaci nové verze balíku předplatitelům Office 365.

Přečtěte si také:

Diskuze (11) Další článek: Na trpasličí planetě Ceres je záhadná hora. Už možná víme, kde se tam vzala

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,