Kim Dotcom vydal hudební album a ukázal hrob pro organizaci RIAA

Ačkoli druhým rokem trvají tahanice o jeho vydání do USA, Kim Dotcom je stále velmi aktivní a rozjíždí spoustu nových projektů. Právě před rokem rozjel šifrované úložiště Mega, ale teď už má jiné priority – vydal hudební album, ukázal připravovanou službu pro distribuci hudby a na Novém Zélandu založil politickou stranu.

Nejzajímavější novinkou je pro nás připravovaná Dotcomova hudební služba Baboom.com. Na Twitteru o ní mimo jiné napsal, že je to hrob pro organizaci RIAA (Americká asociace nahrávacího průmyslu).

Nosnou myšlenkou služby je naplnění představy Kima Dotcoma o tom, jak by se mělo platit za hudbu na internetu – ta má být k dispozici zdarma a fanoušci mohou interpreta finančně podpořit, pokud se jim hudba líbí. Zároveň by měla služba fungovat jako sociální síť, protože kromě hudby zde mohou umělci zanechávat svá videa, fotky a vypisují se zde statusy z ostatních sociálních sítí. Přitom i přímo na Baboom můžete umělce „followovat“.

Baboom1.jpg  Baboom 2.jpg
Baboom 3.jpg  Baboom 4.jpg
Baboom je distribuční kanál a sociální síť pro hudební umělce. Z hlediska uživatele pak služba podobná Spotify a spol. Zatím je ale k dispozici jen v demoverzi s novým albem Kima Dotcoma.

Spuštění Baboom se teprve připravuje, ale Kim Dotcom už ukazuje demoverzi, v rámci které je v databázi pouze jediný umělec. A tím je on sám. Baboom totiž využil k vydání svého hudebního alba s názvem Good Times. Deska tanečního žánru je na Baboom k poslechu i ke stažení zdarma, zároveň ji ale můžete koupit na Amazonu nebo iTunes. Tam už se platí.

Některé prvky na Baboom naznačují, že se za hudbu bude přímo platit i tam. Dá se očekávat, že zde bude naplněn model z dříve vyvíjené služby Megabox, tedy přímého prodeje ze strany umělců s 10% provizí provozovateli služby.

Diskuze (44) Další článek: Britové mají jasno, nejbezpečnější systém pro uživatele je Ubuntu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,