Warez | BitTorrent | Pirátství

Kickass Torrents je nezničitelný. Ožívají první zrcadla, situace ale budou chtít využít i podvodníci

Několik desítek hodin poté, co přestaly fungovat domény největšího torrentového katalogu na světě Kickass Torrents pomalu ožívají jeho zrcadla. Některá se vydávají za nástupce původního webu a jsou tedy krajně podezřelá. Jiná naopak transparentně sdělují, že se opravdu jedná výhradně o klony a stojí za nimi lidé sympatizující s originálním webem.

744885260
Jedno ze zrcadel Kickass Torrents na adrese kickasstorrents.website

Podle TorrentFreaku, který dlouhodobě monitoruje dění v bittorrentové kyberscéně, je aktuálně důvěryhodný třeba web kickasstorrents.website.

Na webu TorrentFreaku je zároveň k dispozici PDF se samotnou žalobou na ukrajinského provozovatele Artema tirma Vaulina, kterého americké úřady viní z toho, že nereagoval na žádosti DMCA o smazání warezu, čímž způsobil majitelům práv souhrnnou škodu ve výši přes jednu miliardu dolarů. Vaulinovi mělo uškodit i to, že se na webu zobrazovala reklama, a podle úřadů si tak Artem přišel na miliony dolarů.

389986282
Zkonfiskovali jsme tuto doménu, píšou americké úřady na webu kickass.to

Zatímco jedna z nejznámějších domén kat.cr neodpovídá, na další adrese kickass.to se již zobrazuje oznámení o zadržení domény americkými ministerstvy.

Diskuze (25) Další článek: Do kin brzy dorazí životopis Edwarda Snowdena. Podívejte se na nový trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,