Ke stažení: Spolupráce mobilu s počítačem

Moderní mobilní telefony často obsahují malou kancelář. Tu je pro maximální využití záhodno propojit s hlavním pracovním nástrojem – počítačem.

Nokia PC Suite

Jedná se o zdarma distribuovaný program pro správu telefonů Nokia a synchronizaci dat s počítačem. Po nainstalování tohoto mobilového bumbrlíčka (vyžaduje 290 MB místa na disku) jste vedeni základním nastavením připojení telefonu, které probíhá skrze datový kabel, infraport či klasicky přes Bluetooth. Jakmile je navázán kontakt a telefon identifikován, připustí program uživatele k funkcím, které nabízí.

sshot-1.png
Tohle opravdu není málo.

Přivítá vás graficky líbivé, funkčně přehledné a česky lokalizované prostředí, z něhož se pomocí několika kliknutí myši dostanete k jakýmkoli jeho dovednostem. Nejdůležitější funkcí Nokia PC Suite je jistě synchronizování a zálohování dat mezi počítačem a mobilem. Synchronizujete tak kontakty, položky kalendáře, zprávy, poznámky atd. Software dokáže spolupracovat s programy Microsoft Outlook, Microsoft Express, Lotus Notes nebo Lotus Organizer.

sshot-2.png 
Nokia jak na dlani.

Nokia PC Suite dále umožňuje přenos a správu hudby, videa či fotografií mezi telefonem a počítačem. Navíc skrze program lze ovládat základní funkce mobilu. Můžete tak posílat SMS zprávy z počítače, upravovat a měnit záznamy v kalendáři, instalovat aplikace Java a Symbian a mnoho dalšího. Skrze program lze i vyhledávat a instalovat aktualizace softwaru telefonu.

sshot-3.png 
Je libo SMS?

stáhnout program Nokia PC Suite 7.1.60.0 Licence: freeware, 35 MB
Autor: Nokia
Web programu: www.nokia.com


Sony Ericsson PC Suite

Správce telefonů značky Sony Ericsson je o poznání chudší příbuzný výše uvedeného programu a to nejen co se zabraného objemu na disku týče. Software umožňuje základní synchronizaci mezi telefonem a počítačem a především pak přenos souborů (hudby, videí, fotek a dalších). Tyto operace je však pohodlnější provádět třeba přes Total Commander, protože po nainstalování programu se pak telefon chová jako flashdisk.

sshot-4.png 
Spartánský, ale funkční.

stáhnout program Sony Ericsson PC Suite 6.011.00 (18 MB)


Samsung PC Studio

Software pro mobilní telefony značky Samsung oproti svým konkurentům nasazuje laťku trochu výše. Obsahuje samozřejmě všechny základní dovednosti typu synchronizace dat v telefonu s počítačem, zálohování, čtení i odesílání SMS, editaci telefonního seznamu, kalendáře, úkolníčku a dalších, prohledávat soubory v mobilu a podobně. Umožňuje také práci mobilního telefonu coby modemu pro připojení počítače k internetu či vytváření MMS.

sshot-5.png 
Skrývá spoustu věcí.

Zajímavým přídavkem Samsungu je ale multimediální manažer a přehrávač. Díky manažeru můžete měnit, uspořádávat a spravovat různé soubory s médii importované z mobilu, počítače, CD a dalších záznamových zařízení. To vše ve velmi podařeném grafickém kabátku s množstvím užitečných funkcí a pochopitelně možností exportu do telefonu. Nelze zde zakrýt jistou inspiraci iTunes.

sshot-6.png sshot-7.png
 Hudba i fotky hezky přehledně.

stáhnout program Samsung PC Studio 3.2 (62 MB)


Windows Mobile Device Center

Aplikace Centrum zařízení Windows Mobile umožňuje vytvářet nová partnerství, synchronizovat obsah a spravovat hudbu, obrázky a video pomocí libovolného zařízení se systémem Windows Mobile (verze Windows Mobile 2003 nebo novější). Obdobně jako ostatní programy výše. Pustíte si jej však pouze na Windows Vista. Pokud máte starší OS, pak k synchronizace mobilního zařízení můžete použít Microsoft ActiveSync.

mobile.jpg
Windows v mobilu? No problem.

Windows Mobile Device Center využije uživatel především při instalaci a správě aplikací pro přenosné zařízení. Co se synchronizace týče, tak to můžete provádět s programy Microsoft Outlook a Exchange. Zatím ještě nedošlo k podpoře aplikací Windows Mail, Calendar či Address book. Žádných větších specialit se u tohoto programu dále nedočkáte.

stáhnout program Windows Mobile Device Center 6.1 (12 MB)


Nejstahovanější programy na GigaManii za týden

 

fsc.jpg

Diskuze (28) Další článek: Google opět změnil ikonu. Tentokrát je barevná

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,